Резултати от конкретни секции

Re: Резултати от конкретни секции

Мнениеот Lappi на 06 Юли 2009, 15:12

Според мен са над 10 хиляди със сигурност. Но това не е идеализиране или оправдание - по-скоро критика, че не бе сторено достатъчно да се убедят тези хора, че ИМА смисъл да се гласува за Зелените, а не да се избира по-малкото зло. Признавам си, и аз опитвах да убеждавам мои познати, но без особен успех :(

А че българите гласуват като овце (не само българите, то си е чисто човешка черта мисленето да се подчинява и насочва на стадния принцип чрез провокации и манипулации), е неоспорим факт, но не бива да го приемаме за оправдание на дадени излъгани очаквания на изборите. Фактът, че една обикновена мутра от прехода заедно със свитата си анонимници получи такова доверие да управлява страната, е достатъчно красноречиво доказателство. Явно положението откъм "материала" е много тежко.
"First they ignore you, then they laugh at you, then they attack you, then you win" /Mahatma Gandhi/
Lappi

Мнениеот sbg на 06 Юли 2009, 15:29

Black Wolf написа:
Още от самото начало на протестите преди 2 години, след като ходип на тях и огледах аудиторията, казап на някои мои млади еко-активни приятели, че трябва да се правят протести за да се болим срещу конкретните безобразия, но ако не се пропогандират зелените изеи, ако екологичните каузи не се разясняват достатъчно широко, това движение ще си остане маргинално...

Засега Зелените разчитат преди всичко на хора, които са стигнали самостоятелно до "зелени убеждения"; това са хора, които идват в партията, или в движението самостоятелно. Но те са малко и ще бъдат малко и в бъдеще. Без да се пропагандират широко еко-идеите, Зелените няма да имат успех и като резултат българската природа ще бъде затрита...

Затова смятат, че Зелените трябва сериозно да се замислят за едно еко-просветителско движение, което е дори по-важно от конкретните еко-протести. Пак повтарям - без това "зеленото движение" ще си остане маргинална кауза на група (предимно млади) бунтари.

Браво, Black Wolf!
Нека всички да те чуят и разберат тези твои думи. Аз си ги запазвам, за да ги напомням занапред на Зелените
sbg

Мнениеот glishev на 06 Юли 2009, 15:33

Има един хубав стих от едва ли не народна песен: "България не ме обича, а аз съм ега ти пича". Не го припявайте. Каквото станало - станало. Да се оправдава човек с липсата на политическа култура на съгражданите си е губеща, неработна, елитаристка позиция. Ако смятате, че има нужда от зелена пропаганда (а има), продължавайте да я правите. Всъщност бъдете по-активни и по-борбени. Дано следващия път убедите повече хора да гласуват за вас. Засега нито се опивайте от елитаризъм, нито се отчайвайте.
Кой знае, може и "кафяво-зелените" (като мен) след четири години пак да пуснат по един глас за вас? Може да почнат да идват на протести (а поводи за протести ще има, ей Богу). Но без разтръбяване на идеята анистина няма да стане.
И спокойно. Рим не е построен за един ден.
пиЯнист-алкохолог
http://mglishev.blog.bg/
Аватар
glishev

Мнениеот свободен гражданин на 06 Юли 2009, 16:03

Lappi написа:Според мен са над 10 хиляди със сигурност. Но това не е идеализиране или оправдание - по-скоро критика, че не бе сторено достатъчно да се убедят тези хора, че ИМА смисъл да се гласува за Зелените, а не да се избира по-малкото зло. Признавам си, и аз опитвах да убеждавам мои познати, но без особен успех :(

А че българите гласуват като овце (не само българите, то си е чисто човешка черта мисленето да се подчинява и насочва на стадния принцип чрез провокации и манипулации), е неоспорим факт, но не бива да го приемаме за оправдание на дадени излъгани очаквания на изборите. Фактът, че една обикновена мутра от прехода заедно със свитата си анонимници получи такова доверие да управлява страната, е достатъчно красноречиво доказателство. Явно положението откъм "материала" е много тежко.

Мисля, че българите гласуваха изключително сплотено и съвестно, разбирайки че решават своята съдба днес. Защото, за да преживееш до края на годината, първо трябва да преживееш утрешния ден - и така ден след ден. Аз съм изключително горд, че българинът е толкова демократически узрял, за да поема отговорността.

Вчера нацията избра!

И всеки, който днес се осмелява да я критикува в стадност, утре ще усети колко е мощна, за да натика в ъгъла всеки самозванец. Нито Бойко е защитен, нито някой си Андрей Ковачев, чиито слова приличат повече на г-н Атака през пубертета.

Да, загубата ви е тежка, но това не означава, че трябва да хленчите като малки деца и да обвинявате хората, че гласуват за мутри и хора със съмнително минало и биографиии. Това, че при вас няма мутри, не означава че имате какъвто и да било потенциал за развитие и управление. Дали ще са 5 хил гласа или 45 хил гласа - значение няма. Пак няма да сте в политиката и пак ще мрънкате. Такива са ви биографииите - вечните мрънкалнцити. Преди мрънкахте по седенки и полянки, сега мрънкате пред парламента.

Пиша такива ядосани коментари всеки път, когато някой се заиграе българската нация и нейния суверен избор.
свободен гражданин

Мнениеот свободен гражданин на 06 Юли 2009, 16:03

Lappi написа:Според мен са над 10 хиляди със сигурност. Но това не е идеализиране или оправдание - по-скоро критика, че не бе сторено достатъчно да се убедят тези хора, че ИМА смисъл да се гласува за Зелените, а не да се избира по-малкото зло. Признавам си, и аз опитвах да убеждавам мои познати, но без особен успех :(

Мисля, че българите гласуваха изключително сплотено и съвестно, разбирайки че решават своята съдба днес. Защото, за да преживееш до края на годината, първо трябва да преживееш утрешния ден - и така ден след ден. Аз съм изключително горд, че българинът е толкова демократически узрял, за да поема отговорността.

Вчера нацията избра!

И всеки, който днес се осмелява да я критикува в стадност, утре ще усети колко е мощна, за да натика в ъгъла всеки самозванец. Нито Бойко е защитен, нито някой си Андрей Ковачев, чиито слова приличат повече на г-н Атака през пубертета.

Да, загубата ви е тежка, но това не означава, че трябва да хленчите като малки деца и да обвинявате хората, че гласуват за мутри и хора със съмнително минало и биографиии. Това, че при вас няма мутри, не означава че имате какъвто и да било потенциал за развитие и управление. Дали ще са 5 хил гласа или 45 хил гласа - значение няма. Пак няма да сте в политиката и пак ще мрънкате. Такива са ви биографииите - вечните мрънкалнцити. Преди мрънкахте по седенки и полянки, сега мрънкате пред парламента.

Пиша такива ядосани коментари всеки път, когато някой се заиграе българската нация и нейния суверен избор.
свободен гражданин

Мнениеот sandoto на 06 Юли 2009, 16:17

свободен гражданин написа:
Lappi написа: .....Такива са ви биографииите - вечните мрънкалнцити. Преди мрънкахте по седенки и полянки, сега мрънкате пред парламента.

Мрънкането прави силата! Защото от него тръгват прозренията и другите посоки (най-често)! То е начин да чуем и разберем себе си в неудоволствието.. Нечутото от политиците (и от родителите разбира се) мрънкане, води до политически изненади (и до семейни изненади). Така че... нека си помрънкаме и като си разберем болката, да направим следващата стъпка... Иначе Свободния гражданин е прав! Изборът на хората е свободен и суверенен както и нашия! Не са ни криви те, че не сме чути и разбрани и подкрепени както ни се иска! Да помрънкаме заедно и после....да извикаме заедно.... и после... заедно да решим... и после... заедно да действаме - отговорно, решително и настойчиво, с уважение към различията!
Нащрек, нащрек, но спокойно, спокойно!
Аватар
sandoto

Мнениеот Klaatu на 06 Юли 2009, 17:05

свободен гражданин написа:Вчера нацията избра!

И всеки, който днес се осмелява да я критикува в стадност, утре ще усети колко е мощна, за да натика в ъгъла всеки самозванец.

В исторически план, май по-често самозванците натикват нацията в ъгъла, отколкото обратното. Но това е друга тема.

Не виждам как представянето на изборите може да се определи като тежка загуба. С оглед даденостите, резултатът е напълно нормален.
Klaatu

Мнениеот Селин на 06 Юли 2009, 17:05

sbg написа:
Black Wolf написа:
Още от самото начало на протестите преди 2 години, след като ходип на тях и огледах аудиторията, казап на някои мои млади еко-активни приятели, че трябва да се правят протести за да се болим срещу конкретните безобразия, но ако не се пропогандират зелените изеи, ако екологичните каузи не се разясняват достатъчно широко, това движение ще си остане маргинално...

Засега Зелените разчитат преди всичко на хора, които са стигнали самостоятелно до "зелени убеждения"; това са хора, които идват в партията, или в движението самостоятелно. Но те са малко и ще бъдат малко и в бъдеще. Без да се пропагандират широко еко-идеите, Зелените няма да имат успех и като резултат българската природа ще бъде затрита...

Затова смятат, че Зелените трябва сериозно да се замислят за едно еко-просветителско движение, което е дори по-важно от конкретните еко-протести. Пак повтарям - без това "зеленото движение" ще си остане маргинална кауза на група (предимно млади) бунтари.

Браво, Black Wolf!
Нека всички да те чуят и разберат тези твои думи. Аз си ги запазвам, за да ги напомням занапред на Зелените

Eдно от най-умните неща, казани дотук. :)
Аватар
Селин

Мнениеот Klaatu на 06 Юли 2009, 17:14

glishev написа:Да се оправдава човек с липсата на политическа култура на съгражданите си е губеща, неработна, елитаристка позиция.

Оправдава или не, това е обективната реалност и човек трябва да се съобразява с нея. Ако ти се случи приятел да те гледа с насмешка, след като си вдигнал боклука, който той е хвърлил на земята, ще разбереш какво имам предвид.

И елитарна или не, Зелените винаги ще бъдат партия на малцинството. Въпросът е - малцинство под или над 4%. На тези избори - толкова. За по-нататък - времето ще покаже.
Klaatu

Мнениеот glishev на 06 Юли 2009, 18:35

Дано да е над четирите процента следващия път. Впрочем, бих се радвал, ако Зелените участват и на общински избори. Предполагам, че в София като достатъчно голям и разнообразен град все пак може да се намери място за един-двама зелени общински съветници.
пиЯнист-алкохолог
http://mglishev.blog.bg/
Аватар
glishev

ПредишнаСледваща

Назад към Избори за Български Парламент