Lappi написа:Според мен са над 10 хиляди със сигурност. Но това не е идеализиране или оправдание - по-скоро критика, че не бе сторено достатъчно да се убедят тези хора, че ИМА смисъл да се гласува за Зелените, а не да се избира по-малкото зло. Признавам си, и аз опитвах да убеждавам мои познати, но без особен успех

А че българите гласуват като овце (не само българите, то си е чисто човешка черта мисленето да се подчинява и насочва на стадния принцип чрез провокации и манипулации), е неоспорим факт, но не бива да го приемаме за оправдание на дадени излъгани очаквания на изборите. Фактът, че една обикновена мутра от прехода заедно със свитата си анонимници получи такова доверие да управлява страната, е достатъчно красноречиво доказателство. Явно положението откъм "материала" е много тежко.
Мисля, че българите гласуваха изключително сплотено и съвестно, разбирайки че решават своята съдба днес. Защото, за да преживееш до края на годината, първо трябва да преживееш утрешния ден - и така ден след ден. Аз съм изключително горд, че българинът е толкова демократически узрял, за да поема отговорността.
Вчера нацията избра!
И всеки, който днес се осмелява да я критикува в стадност, утре ще усети колко е мощна, за да натика в ъгъла всеки самозванец. Нито Бойко е защитен, нито някой си Андрей Ковачев, чиито слова приличат повече на г-н Атака през пубертета.
Да, загубата ви е тежка, но това не означава, че трябва да хленчите като малки деца и да обвинявате хората, че гласуват за мутри и хора със съмнително минало и биографиии. Това, че при вас няма мутри, не означава че имате какъвто и да било потенциал за развитие и управление. Дали ще са 5 хил гласа или 45 хил гласа - значение няма. Пак няма да сте в политиката и пак ще мрънкате. Такива са ви биографииите - вечните мрънкалнцити. Преди мрънкахте по седенки и полянки, сега мрънкате пред парламента.
Пиша такива ядосани коментари всеки път, когато някой се заиграе българската нация и нейния суверен избор.