Резултати от конкретни секции

Re: Резултати от конкретни секции

Мнениеот свободен гражданин на 06 Юли 2009, 11:12

lyubozar написа:За един месец Зелените показаха ръст от почти 10% в номинален брой избиратели, което при слабата (направо нулева) кампания е показателен за това, че тези ценности и тази политика се приемат добре от потенциалните "зелени избиратели".

Аз предлагам да се спре отсега с изтъкването че има растеж на избиратели. Относително погледнато има спад - защото избирателната активност спрямо Евро-изборите се е увеличила с над 50%, докато гласовете на зелените са се увеличили само с 10%. Това не е повод за радост.
свободен гражданин

Мнениеот Emil Hristov на 06 Юли 2009, 11:15

Това всичко,което казваш е много хубаво и е така,но в същото време е и предателство за всички тези (доброволци,гласоподаватели,членове) , които искаха да постигнат нещо с гласа си. Да никой не вярваше в тези 4% и май това си беше проблема.Защото така всички си казваха защо да се напрягаме,защо да работим.0,5% е малко както и да го гледаш ... защото ако си партия,кочто иска промени тогава 0,5% е срамен резултат.Това е знак,че някой чарк някъде не работи както трябва. 0,5% сега ще значи ли 1% на следващите избори. Тоест да се надяваме след 24 години приблизително да се готвим за влизане в парламетна....
Emil Hristov

Мнениеот lyubozar на 06 Юли 2009, 11:18

това е повод за радост - защото все повече хора откриват (буквално) "зелената идея" - това е важното, това е същественото. Ако Зелените популяризират идеите си в България и хората ги приемат - това е истинската победа. Няма незаменими хора. Дали тази или друга партия, тези или други хора ще бъдат конкретните действащи лица е без значение. Важни са принципите и ценностите. Нали целта ни е зелена България - а не депутатска заплата, все пак.
...
lyubozar

Мнениеот Emil Hristov на 06 Юли 2009, 11:22

Само с принципи и ценности политика не се прави.Нека си го признаем. Правилно е ,че искаме да сме различни от другите партии и аз го подкрепям,но с тази си ''различност'' ние нямаме никакъв шанс. Със същи успех тези 20 000 избиратели могат да бъдат използвани от Зелените за другите извънпартийни дейности. Защото не е задълвително да сме партия и да имаме 20 000 поддружника.
Emil Hristov

Мнениеот lyubozar на 06 Юли 2009, 11:30

Само с принципи и ценности политика не се прави.Нека си го признаем.

да - в България политика се прави с автобуси, брадви, братовчеди, досиета, ПР кампании - черни, бели, шарени...
Смисълът на политиката е в ценностите. Другото е маркетинг. Мисля, че ни е омръзнало на всички от това положение.
...
lyubozar

Мнениеот свободен гражданин на 06 Юли 2009, 11:38

lyubozar написа:
Само с принципи и ценности политика не се прави.Нека си го признаем.

да - в България политика се прави с автобуси, брадви, братовчеди, досиета, ПР кампании - черни, бели, шарени...
Смисълът на политиката е в ценностите. Другото е маркетинг. Мисля, че ни е омръзнало на всички от това положение.

Както се казва - едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да го направиш. А пък Доганчо продължава - четвърто е да ти го приемат, пето - да си доволен.

И в това е много прав (мамка му). Тъй че само с принципи и ценности наистина не става. Нужни са политически действия - нужно е да се чуе как биха се реализирали принципите.
свободен гражданин

Мнениеот Lappi на 06 Юли 2009, 11:43

Добре де, не ви ли писна все тези гейове да са ви в устата? И не се ли усещате вече, че точно вие, техните противници, им направихте най-голямата реклама? Ако не беше шумното ви недоволство по въпроса, нито щеше да се чуе, нито да се види за някакъв гей парад. А изказването за сезонните поддръжници беше съвсем на място. Какво използване, какво лицемерие? Използване и лицемерие щеше да има, ако Зелените си заплюваха принципите в името на няколкостотин гласа повече.

Относно резултатите от изборите - направи ми впечатление, че поддръжката на зелените представители на мажоритарния вот е с около 25% по-висока, които иде да рече, че около 5000 зелени гласа са отишли при Синята коалиция или ГЕРБ от съображение за рационалност (да не ми се изгуби гласът). И като се има предвид, че Зелените са по-припознавани в обществото като идея, а не като личности, то тази бройка отклонени гласове може да се окаже доста по-голяма. :(
"First they ignore you, then they laugh at you, then they attack you, then you win" /Mahatma Gandhi/
Lappi

Мнениеот Emil Hristov на 06 Юли 2009, 11:45

Нормално е хората да искат с гласа си да получат нещо.Тоест ние не сме изгодни за тях.Ние нямаме шанс,е,нормално е тогава не 5000,а 40 000 гласа да се разделят между Сини и ГЕРБ.Хората искат промени и управление от утре,а не след няколко мандата.
Emil Hristov

Мнениеот carp4o на 06 Юли 2009, 11:49

lyubozar, напълно съм съгласен с теб!
Няма смисъл от драматизиране. Има райони в България, където на няколко града 1-2 млади студенти, които учат и нямат много свободно време и случайно са разбрали за Зелените правят предизборната кампания. Какво очаквахте? Резултатът е добър и показва единствено че Зелените имат потенциал и трябва да се развиват.Това което ни либсва са ПАРИ за мащабна и резултатна кампания. Това е! Няма смисъл да се дъвчем един друг. Който е разочарован от този резултат, явно се е заблуждавал досега. Вижте как разсъждават хората, нагласата им, информираността им, за да не си създаваме излишни необосновани разочарования. Бих определил резултата като стимулиращ.
carp4o

Мнениеот DoraBora на 06 Юли 2009, 11:53

Според мен имаенно сега е ненужно отчаянието и гневът. Трябва да се продължава напред. "Твърде късно е да сме песимисти". България някога ще узрее за зелена политика, затова трябва да се работи. Аз съм щаслива от това, че не съм се поддала на някаква масова манипулация и следвах идеи и принципи, които споделям. И все пак за в бъдеще, важна е добрата медийна реклама, за която, уви трябват много средства:(
Мъчно ми е, че сега една кукла супермен застана на чело и аз лично не знам какво да очакваме от това. Нищо, който си ги е избрал, щя си ги псува после, а останалите какво...
DoraBora

ПредишнаСледваща

Назад към Избори за Български Парламент