Селин написа:Всъщност не. Точно обратното. Зелените заявиха тази си непопулярна позиция преди изборите. Можеха да кажат на гейовете "Аре догодина ще ви подкрепим, че сега градим електорат" и това вече щеше да е нещата, които изброяваш в поста си. Хомофобите щяха да гласуват (ако изобщо имаше такива, които се канеха да го сторят, а не бяха просто от плювачите на Атака и БНС, преструващи се на наши избиратели) и после, след излизането на позиция в подкрепа на гейовете, щяха да се почувстват - и щяха да бъдат употребени. В този смисъл съм доволна от времето, в което решението излезе, защото макар и вероятно наистина да ни е изгубило някой и друг глас, хората бяха наясно с тази позиция овреме и никой не си беше скрил главатав пясъка.
Първо, лично не ме интересува времевото стечение на обстоятелствата, а принципната позиция с цел извличане на евтини девиденти. За мен такава позиция е подла.
Второ, определено някой си е "скрил главата в пясъка", тъй като и досега не съм разбрал КОЙ, ЗАЩО, КАК и поради КАКВА ПРИЧИНА прие да подкрепи гей-парада. Ако това е обяснено някъде и аз не съм разбрал, ще се извиня - в противен случай моля да не ми се посочват непрекъснато аргументи от сорта "ние сме отворени, явни, видни, достъпни".
Селин написа:За момента
при 99.88% обработени протоколи Зелените са били подкрепени от
21 630 души. Което е ръст, в сравнение с 18 450-те от евровота. Което означава, че нито гей парада, нито някое друго действие на партията е отказало избирателите си от нея, а дори има нови.
Заключението от фактологическата информация абсолютно не може да бъде следствие от нея. Обяснението за увеличението на гласовете може да бъде аргументирано по много начини, като всеки би звучал правдоподобен. Много по-логично ми изглежда, че наблюдаваният ръст се дължи на високата избирателна активност продиктувана от това да се гласува СРЕЩУ ДПС и БСП от избиратели, които НЕ са имали желание да гласуват и поради липса на друга алтернатива са припознали Зелената идея като най-близка. Това обяснение обаче
не означава, че
няма отказали се избиратели по
каквато и да е причина. С лекота бих допуснал, че от 18 450 евровота 8 450 са се отказали поради различни фактори, а 11 630 нови избиратели са се присъединили. С други думи, връзката между промяната в Зелената бройка гласове и "нашумелите" действия на партията ви на този етап е повече от спекулативно. Следователно, аргументът отпада.