"Витоша ски" нападна ски и сноуборд училище "Мачирски"

Re: "Витоша ски" нападна ски и сноуборд училище "Мачирски"

Мнениеот silnikol на 11 Яну 2010, 01:53

Сигурни ли сте, че нещата стоят така?
Мисля, че информацията не е обективна, а напротив, твърде тенденциозна. Зад текста ясно прозира защитата на корпоративен интерес . Колкото до училище "Мачирски" и ски училището на "Витоша ски", съм за второто. Можехме да сравняване обучението на племенниците и в едното, и в другото, както и вниманието и отговорността за хлапетата.
silnikol

Мнениеот Makareva на 13 Яну 2010, 19:40

Бях на откриването на сезона, организирано от "Витоша ски". Много добре беше направено. Тази година записахме децата на ски училище при тях.
Сигурни сме, че се спечелят делото във ВАС и най-сетне конкурентите им, прикрити зад гърба на еколозите, ще замълчат .
Евла ли има по-чист транспорт за планината от лифтения. Съоръженията обаче следва да се подменят. Не, че не са добри и тези, но да развиваме масов спорт, каквато идея има правителството, и дори международни спортни състезания, са необходими по-съвременни съоръжения.
Makareva

Мнениеот Lappi на 14 Яну 2010, 02:40

Що ли си мисля, че борбата на "Витоша ски" и мутрите зад тях не е за подмяната на остарелите съоръжения, ами за разораването на планината надлъж и нашир по подобие на Пирин? Не, благодаря, пред тази перспектива с мирис на бетон си предпочитам буренака и ръждясалите съоръжения.
А лицемерите, които много обичат да маскират жалките си корпоративни интереси зад напудреното "децата трябва да спортуват", като са се загрижили толкова за децата, да вземат на първо време да оправят стадион "Юнак", после да вдигнат няколко мултифункционални зали и най-накрая да инвестират в училищата и кварталните съоръжения, пък тогава да дойдат да омайват с приказките за масовия спорт!
"First they ignore you, then they laugh at you, then they attack you, then you win" /Mahatma Gandhi/
Lappi

Мнениеот Радо на 17 Яну 2010, 16:01

Та то още от началото на войната срещу “Витоша ски” си пролича, че голямата загриженост не е предизвикана толкова от желание да се защити планината, колкото да се опазят нечии засегнати интереси. Вече е ясно чии – най-вече на ски и сноуборд училище „Мачирски”. Жалко е само, че “зелено” мислещите бяха подведени да се намесят в отявлено конкурентна схватка, което навреди на имиджа и подкопа доверието в зелената идея.
Радо

Мнениеот Радо на 23 Яну 2010, 23:35

Като гледам датата – явно последният коментар се отнася за моето твърдение, въпреки че много повече подхожда на “гениалните” предложения на Лаппи.
Та кое е глупавото?
За какво става въпрос във всички статии - коментирани във форума?
За КОНКУРЕНТНА борба. НЕ за ЗЕЛЕНА ИДЕЯ!
Затова включването на зелените в подобни частни спорове за “дискриминация”, цени и прочие проблеми е доста недалновидно. Да се заема СТРАНА в конкурентна схватка, а НЕ – безпристрастна ПОЗИЦИЯ, е безпринципно и уронващо авторитета.
Та кое е глупавото?
Във всеки случай лекомислието е глупаво.
Радо

Мнениеот kalin на 06 Май 2010, 14:45

Радо написа:За какво става въпрос във всички статии - коментирани във форума?
За КОНКУРЕНТНА борба. НЕ за ЗЕЛЕНА ИДЕЯ!
Затова включването на зелените в подобни частни спорове за “дискриминация”, цени и прочие проблеми е доста недалновидно. Да се заема СТРАНА в конкурентна схватка, а НЕ – безпристрастна ПОЗИЦИЯ, е безпринципно и уронващо авторитета.

Понеже темата, както и няколко други подобни, я бях подхванал аз, чувствам се длъжен да отговоря.
Заемането на страна в конкурентна схватка не е безпринципно и уронващо авторитета, а точно обратното - говори за ясна позиция. Защото в случая става дума за начин на стопанисване на планината в рамките на защитената територия. Ако някой от многото стопани на планината (или части от нея) се държи като булдозер в резерват, като същевременно цели да смачка онези, които се отнасят внимателно и с уважение към установените норми в защитената територия, няма как да не се вземе страна.

Имаше твърдения, че "за безобразията на Мачирски можело да се пише много".
Но нищо не беше написано.
За безобразията на "Витоша ски" се пише непрекъснато и на много места.
В такава ситуация мисля, че е много лесно да се вземе страна. И това е неразделна част от ЗЕЛЕНАТА ИДЕЯ.
kalin

Предишна

Назад към Витоша