Къде да изхвърляме бракувана техника?

Докато натрупат достатъчно теми за отделен форум.

Къде да изхвърляме бракувана техника?

Мнениеот Валентин Москов на 20 Апр 2009, 02:41

Знае ли някой къде може да се изхвърля или предава бракувана техника - монитори, батерии и др.?
Валентин Москов

Re: Къде да изхвърляме бракувана техника?

Мнениеот veskovasilev на 20 Апр 2009, 19:27

Привет,
Този сайт би трябвало да ти помогне:
http://www.ecobultex.com/
Може и други фирми да се занимават с това, аз само на тази съм попадал.
Провери внимателно какво всъщност приемат. Мисля, че батерии не...

Успех!
Аватар
veskovasilev

Мнениеот Svilen на 20 Апр 2009, 21:42

veskovasilev написа:Провери внимателно какво всъщност приемат. Мисля, че батерии не...

Иди в най-близкия магазин на SexWell и срещу върнати за рециклиране батерии получаваш подарък презервативи.

Не се шегувам!
Аватар
Svilen

Мнениеот veskovasilev на 20 Апр 2009, 22:09

И аз чух за тази промоция.
Трябва да ги питаме къде носят батериите за рециклирне. Едва ли те самите ги рециклират ;)
Аватар
veskovasilev

Мнениеот Svilen на 21 Апр 2009, 22:53

Проверени са, отиват обратно в чужбина чрез вносителите на батерии.

Доколкото знам, можеш да върнеш там всякакви батерии, а не само такива, каквито самите SexWell продават (за вибратори и "sex-играчки"). Но не съм пробвал лично.

Пещерняците ползваме много батерии като сме много добре образовани от БФСп и от клубовете за това колко са вредни и токсични (на практика са най-замърсяващият битов отпадък). И сме проверявали навсякъде и несме открили място в България за връщане или рециклиране на батерии, просто няма. SexWell са единствените.
Аватар
Svilen

Мнениеот tortuguilla на 03 Авг 2009, 11:55

Предполагам, че скоро ще ме напусне пералня Канди - стар мини-модел за 3 кг пране, отпреди повече от 13 г. Никъде не приемат да я поправят, аз все още я ползвам на доизживяване...
Може ли някой да ми подскаже КЪДЕ ВЪВ ВАРНА МОЖЕ ДА ПРИЕМАТ ТАЗИ ПЕРАЛНЯ-ВЕТЕРАН КАТО СЪОТВЕТНО КАКТО В "БЕЛИТЕ" ДЪРЖАВИ ДА ЗАКУПЯ И НОВО КАНДИ МАКАР И С МИНИМАЛНА ОТСТЪПКА. сЪЩО МЕ ВЪЛНУВА И ВПРОСЪТ С ЕДИН СТАР КОМПЮТЪР - ИНАЧЕ РАБОТИ, НО НЯМА КАК ДА СЕ ЪПГРЕЙДВА. КЪДЕ МОЖЕ ДА ГО ПРЕДАМ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ СРЕЩУ ... ДА РЕЧЕМ НОВ МОНИТОР?
ПП очакма отговор - може и чрез ЛС
Спасение утопающих в руках самых утопающих
tortuguilla

Мнениеот vassilyovska на 03 Авг 2009, 15:22

Не знам къде можеш да рециклираш техниката си срещу някаква друга, но ако не откриеш нищо, можеш да се обърнеш към РЕТО :)

http://first.gorichka.bg/index.php?p=26&l=1&id=675

Имат магазинче на Стефан Стамболов, 28
vassilyovska

Мнениеот antoaneta-genova на 02 Юли 2010, 20:16

KADE MOGA DA PREDAM STARATA SI PERALNYA
antoaneta-genova

Мнениеот Панков на 09 Юли 2010, 23:50

Намирах се в ЖК"Люлин" блок 904 и по едно време се чу грохот сякаш идваше танк. По улицата се движеше ром, дърпайки за въже, влачеща се по асфалта пералня "Перла"/българска/.Циганинът имаше щастлив вид от трофея си, защото наблизо имаше пункт на "Вторични суровини". Оставете електрическия си уред до кофите за боклук и след един час проверете, дали е там. Така ще зарадвате някой беден човек.
Много изделия и материали си имат степен на опасност. Батериите са различни и различно отровни. В радиотелефоните/джиесемите/ се използват акумулатори/а не батерии/, които са по-опасни от всякакви батерии. По-опасни и от двете неща са т.н."енергоспестяващи" лампи, защото съдържат покрай другите опасни неща и от 2.5 до 4 гр живак. Опасни са и продължителните разговори по "джиесемите"/разговор от около 5 мин е по-опасен от изпушването на една цигара//аз съм непушач/. Така че, старите уреди слагайте до кофите с боклук, а батериите събирайте, докато им определят цена за изкупуване и се замислете за другите споменати по-горе неща от живота.
Панков

Назад към Други